70% av amerikanerna säger att de inte tjänar tillräckligt med pengar (2024)

Aredutjäna tillräckligt med pengar?

Om du är som de flesta amerikaner känner du förmodligen att du inte är det. Du kan också känna att du inte har tillräckligt på banken, att dina levnadskostnader stiger och att det är svårare att få pengarna att gå ihop på sistone. Nu mer än någonsin, mitt i ekonomisk osäkerhet ochstigande inflation, Det är svårt att inte oroa sig för ekonomisk tillräcklighet.

Så, vad exakt är "tillräckligt" och hur många människor känner att de inte har det? Vi undersökte över 1 000 amerikaner för att ta reda på det.

Viktiga resultat

  • 70 % av amerikanerna känner att de inte tjänar tillräckligt med pengar, och 72 % känner att de inte har tillräckligt mycket sparat eller investerat.
  • 82 % av amerikanerna anser att de inte har tillräckligt med pengar för åtminstone en viktig utgiftskategori.
  • 66% av amerikanerna känner att de inte har tillräckligt med pengar för hälsorelaterade utgifter, 55% för boendekostnader och 37% för mat.

Vad betyder det att ha "tillräckligt" pengar?

Allas behov kan vara annorlunda, men de flesta delar samma kamp för att möta dem.

Med en majoritet av amerikanernalevande lönecheck till lönecheck, att göra slu*tmöte är en månatlig strävan för större delen av landet.Så hur mycket behöver den genomsnittliga amerikanen för att tillgodose deras behov?Här är vad vi fick reda på.

70% of Americans say they don’t earn enough money (1)

Sammantaget trodde en anmärkningsvärd 70% av de svarande att de inte tjänar tillräckligt med pengar.Med tanke på att forskning har visat levnadskostnaderna för att ha ökat engenomsnittet av $ 276För de flesta familjer är det inte konstigt att människor känner att de inte gör tillräckligt.

Medan2020 U.S. Censusmätte en medianhushållsinkomst till 67 521 USD, ansåg vår genomsnittliga respondent att en tillräcklig inkomst skulle vara nästan 7 600 USD över den siffran.

När vi delades upp av kön visade vår forskning att 76% av kvinnorna och 53% av män ansåg att de inte hade tillräckligt med pengar som kom in varje månad, medan 76% av kvinnorna och 60% av män ansåg att de inte hade samlat tillräckligt ekonomisktrikedom.Bland andra potentiella faktorer talar denna skillnad verkligen till den bredare frågan omlöneklyft.

Inflation var den vanligaste orsaken till att människor kände att de inte hade eller tjänar tillräckligt med pengar, följt av otillräckliga löner och bostadskostnader. Eftersom inflationen inte visar några tecken på att slu*ta snart, kommer alla tre faktorerna sannolikt att bli ännu mer utmanande.

Stagnerande löner och inflation gör det svårt att klara sig

Vissa behov är viktiga, men det betyder inte att de är lätta att betala för.Faktum är att en majoritet av våra svarande ansåg att de inte hade tillräckligt med pengar för bara nödvändigheter.

70% of Americans say they don’t earn enough money (2)

Våra resultat bekräftade att de dagliga livskostnaderna fortfarande är en kamp för människor, med 92% av de svarande inför en ökad levnadskostnad.I själva verket sa mer än hälften att de upplevde en "betydande" ökning av sina levnadskostnader.

Det genomsnittliga månatliga minimum som respondenterna sa att de behöver för viktiga utgifter var 1 970 dollar, och en enorm 82% sa att de känner att de inte har tillräckligt med pengar för dessa väsentligheter.I ett ekonomiskt klimat där inflationen"Kan komma ur kontroll"Enligt Federal Reserve kan dessa siffror troligen förändras till det värre.

Hälsa var den kostnad som den största delen av de svarande ansåg att de inte hade råd (66%) på sin nuvarande inkomst.Intressant nog a2021 Undersökningfann att 66% av amerikanerna var rädda att de inte skulle kunna betala för sjukvård. För kvinnor var dessa farhågor ännu mer uttalade – 70 % rapporterade otillräcklig inkomst att spendera på sin hälsa, jämfört med 56 % av männen.

Mitt historiskthöga bostadspriser och stigande hyror, citerade en majoritet av amerikaner också otillräckliga medel för att ha råd med bostadsrelaterade utgifter. Experter rekommenderar ofta att inte tilldela mer än36% av inkomsten till bostädernautgifter, en rekommendation som många amerikaner kan ha svårt att följa.

När pengar är trånga lider besparingar

Oavsett din ekonomiska situation,penninghanteringoch långsiktigt ekonomiskt tänkande är inom räckhåll. Men med en majoritet av amerikaner som kämpar för att tillgodose sina behov är det inte konstigt att så många känner att de inte har råd med ekonomisk förbättring.

70% of Americans say they don’t earn enough money (3)

Investeringar var den vanligaste ekonomiska förbättringen som respondenterna ansåg att de inte hade råd (66%), följt av pensionssparande (61%) och sparade för nödsituationer (59%).I själva verket visade en studie från 2019 att de flesta millennialskan inte spara till pension, med 55% som saknar ett pensionskonto helt och hållet.

Sextiofem procent av kvinnorna och 46% av män ansåg att de behöver mer pengar för nödsituationer, medan 65% av kvinnorna och 52% av män rapporterade att de behövde mer pengar för att spara för pension.När du bara kommer förbi kan det vara svårt att prioritera vanor som att spara och investera, menDe är lätta att börjaoch väl värt det, även med blygsamma bidrag.

Har inte råd med flexibilitet

Med viktiga utgifter som äter upp en så stor del av din budget, kan det vara svårt att ha råd med saker som du mycket hellre vill spendera pengarna på.

Som sagt, övergivenheter är viktiga, och det är en stor skillnad mellanfrivoliga utgifteroch njuta av frukterna av ditt arbete.

70% of Americans say they don’t earn enough money (4)

Vår studie visade att det finns vissa saker som respondenterna ansåg att de inte hade tillräckligt med pengar till, men i genomsnitt var det lägsta månatliga minimum som människor ansåg var nödvändigt för icke-nödvändiga utgifter 626 USD. Semester och resor var det överlägset bästa som respondenterna ansåg att de inte hade råd med (67 %), följt av underhållning (61 %) och heminredning/uppgraderingar (58 %).

Med tanke påmentala hälsofördelarav semestrar, hobbyer och tid borta från jobbet för att ladda, ansvarsfulla utgifter för egenvård och njutning är utan tvekan avgörande.

Otillräcklig inkomst påverkar mental och fysisk hälsa negativt

"Hälsa är rikedom" kan vara ett populärt talesätt, men det finns mycket mer att säga om hälsoeffekterna av rikedom.För att utforska denna anslu*tning jämförde vi respondenterna som kände att de tjänade tillräckligt för dem som kände att de inte gjorde det.

70% of Americans say they don’t earn enough money (5)

Hälsokonsekvenserna av ekonomiska stridigheter sträcker sig långt bortom stress (tillräckligt utmanande på egen hand) och visar till och med effekter på fysiskt välbefinnande, särskilt i en tid då många vuxnakämpa för att ha råd med medicinsk vårdinklusive de med försäkring.

Enkelt uttryckt var amerikaner med tillräcklig inkomst mycket mer benägna att rapportera god eller utmärkt hälsa.Medan 78% av människor som tjänade tillräckligt rapporterade god eller utmärkt fysisk hälsa, sjönk den procentuella till 48% bland svarande som kände att de inte tjänade tillräckligt.Inte bara kan otillräcklig inkomst hålla medicinsk vård utom räckhåll, utan ekonomisk stress ensam har visat sigmanifesteras genom fysiska symtom.

Bland de tillfrågade som tjänade tillräckligt med pengar rapporterade 86 % en hög nivå av tillfredsställelse med livet. Däremot rapporterade bara 48 % av personer som inte tjänade tillräckligt detsamma. Även självbilden och livssynen påverkades, vilket framgår av färre än 1 av 4 otillräckliga inkomsttagare som känner sig kapabla att leva ett tillfredsställande liv.

En häpnadsväckande 80% av dem som inte tjänade tillräckligt sa att deras välbefinnande påverkades negativt av deras ekonomiska situation.I själva verket fann en studie från 2021 detVälbefandet ökade med inkomstäven bland de som tjänar höga inkomster.Pengar är naturligtvis inte allt, och 37% av de svarande med sexsiffriga inkomster sa att deras ekonomiska situation hade en negativ inverkan på deras välbefinnande.

slu*tgiltiga tankar

Ekonomiskt välstånd ligger inom ditt grepp, oavsett vem du är eller omständigheterna du står inför.

Att leva bortom livets grundläggande behov, eller till och med bara möta dem, känns ofta ouppnåeligt, men små förändringar kan göra stor skillnad. Och nej, det betyder inte att du offra allt du älskar. På I Will Teach You To Be Rich utbildar vi människor med alla bakgrunder för att hjälpa dem få den ekonomiska frihet och välstånd de förtjänar.

Metodik och begränsningar

För denna analys undersökte vi 1 002 respondenter som använde Amazon MTurk-plattformen. Undersökningskvoter användes för att garantera tillräckligt antal svarande från varje generation, som var följande: Generation Z, 248; millennials, 253; Generation X, 253; och babyboomers, 248.

För att säkerställa korrekta svar krävdes alla respondenter att identifiera och korrekt svara på en uppmärksamhetskontrollfråga. I vissa fall har frågor och svar omformulerats för tydlighetens eller korthetens skull. Dessa data är beroende av självrapportering, och potentiella problem med självrapporterade data inkluderar teleskopering, selektivt minne och överdrift.

Fair Use Statement

Oavsett vad din ekonomi kan se ut, hoppas vi att du tyckte att den här studien är informativa och insiktsfulla, och vi uppmuntrar dig att dela den.Vi ber bara att du länkar tillbaka till resultaten och att dina syften är icke -kommersiella.

70% av amerikanerna säger att de inte tjänar tillräckligt med pengar (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Foster Heidenreich CPA

Last Updated:

Views: 5842

Rating: 4.6 / 5 (76 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Foster Heidenreich CPA

Birthday: 1995-01-14

Address: 55021 Usha Garden, North Larisa, DE 19209

Phone: +6812240846623

Job: Corporate Healthcare Strategist

Hobby: Singing, Listening to music, Rafting, LARPing, Gardening, Quilting, Rappelling

Introduction: My name is Foster Heidenreich CPA, I am a delightful, quaint, glorious, quaint, faithful, enchanting, fine person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.