De 10 beste basketbalringen voor kinderen en peuters (2024)

De grondbeginselen van basketbal op jonge leeftijd onder de knie krijgen, is handig voor jonge kinderen om behendigheid en flexibiliteit te leren.

Moet basketbalboeken lezen in 2023!

Moet basketbalboeken lezen in 2023!

Inhoud verbergen

1.1Little Tikes EasyScore basketbalset

1.2SKLZ Pro Mini-basketbalring

1.3Little Tikes TotSports Easy Score basketbalring voor kinderen

1.4Fisher-Price Grow-to-Pro Junior Basketbal

1.5Fisher-Price Ik kan basketballen

1.6Little Tikes Adjust 'N Jam basketbalset

1.7Fisher-Price Ik kan basketballen

1.8Step2 Shootin' Hoops junior basketbalset

1.9Little Tikes speelgoedbasketbalring

1.10Little Tikes spelen als een professionele basketbalset

2 Overweeg factoren voordat u een basketbalring voor uw kinderen koopt

2.1Materialen

2.2 Design en stijl

2.3Veiligheidsoverwegingen

2.4Lengte en gewicht

2.5Basketbalregels voor kinderen - Hoe basketbal te spelen

2.5.1Hier zijn een paar eenvoudige regels om kinderen te leren, zodat ze basketbal sneller kunnen leren:

2.5.2Speelteam en speelgebied

2.5.3Binnen en buiten de grenzen

2.6 Aanval en verdediging

2.6.1Dribbelen en schieten

2.6.2Je dribbel oppakken

2.6.3 Overtredingen

2.6.3.1Conclusie

Door te kijken waar objecten zich op een basketbalveld bevinden (of de parkeerplaats die is veranderd in een veld met een basketbalring), wordt het gemakkelijker om binnen de grenzen van verschillende ruimtes te werken voor kinderen die een betere coördinatie moeten ontwikkelen.

Basketball aan het spelenis ook leuk voor kinderen om te leren en te genieten, laten we dat niet vergeten! Hier zijn de beste basketbalringen voor kinderen. Een paar verschillende soorten zijn afhankelijk van waar de borduurring komt te staan ​​en de leeftijd van het kind dat ermee gaat spelen.

Amini-basketbalsysteemis vrijstaand met zijn verzwaarde basis, standaard, bord, hoepel en net. Soortgelijke systemen, zoals systemen die slechts een bord, hoepel en net zijn die aan een deur of een binnenmuur worden bevestigd, worden ook beoordeeld.

Top 10 basketbalringen voor kinderen en peuters

Little Tikes EasyScore basketbalset

DeKleine Tikeseasy score Basketbalset is een goed mini-hoepelsysteem met zijn verstelbare vrijstaande basis,

bord en extra grote rand om het scoren te vergemakkelijken. De set wordt verkocht met een enkele kinderbasketbal of met drie.De 10 beste basketbalringen voor kinderen en peuters (1)

Zand of water moet aan de basis worden toegevoegd om deze te verzwaren, wat niet bij het product is inbegrepen. De hoogte van de hoepel is verstelbaar van 60 tot 1,20 meter, ideaal voor jonge kinderen van 1½ tot 5 jaar oud.

De hoepel kan worden dichtgegooid of gewoon van een afstand op de hoepel worden geschoten, werkt ook.

Het net is wit, de rand is rood en het bord is wit, met een blauwe standaard en een achtervoet. Door het gebruik van verschillende kleuren kunnen kleine kinderen beter bepalen op welk deel van de miniring ze schieten.

Het product is een goede allrounder omdat het jonge peuters een manier biedt om vroeg in hun jonge leven met basketbal te beginnen. Het is toegankelijk, zelfs als ze nog niet te lang zijn, dus het geeft ze ook niet het gevoel minderwaardig te zijn en zal vertrouwen opbouwen bij elke bereikte hoepel.

Voordelen

  • De mini hoepelset voor zowel peuters als kleuters
  • Te gebruiken voor kinderen van 1 ½ jaar tot 5 jaar
  • Verstelbare hoogte van 2 voet tot 4 voet lang
  • Kleine basketbal voor kinderen meegeleverd
  • Goed voor de ontwikkeling van de motoriek, gericht op doelen en lichaamscoördinatie
  • Rubberen bal om ervoor te zorgen dat het niet eetbaar is voor kleine kinderen
  • Kunststof onderdelen die bestand zijn tegen regenbuien

nadelen

  • Zand moet aan de basis worden toegevoegd voor stevigheid (niet meegeleverd)

SKLZ Pro mini-basketbalring

De SKLZ Pro Mini Basketbalring – Glow in the Dark is een cool basketbalproduct om aan de muur of de achterkant van een deur te hangen (het heeft geen vrijstaande voet).

Er zijn verschillende versies, maar degene die wordt beoordeeld, is de standaardversie die oplicht als de lichten uit zijn. SKLZ Pro ziet er cool uit en produceert ook een basketbalrugzak.

Het wordt geleverd met een basketbal van 5 inch die altijd in het donker te zien is.De 10 beste basketbalringen voor kinderen en peuters (2)

De hoepel heeft een diameter van 9 inch en is voorzien van een veermechanisme om terug te keren naar zijn oorspronkelijke positie. Er is ook een net met 8 lussen dat een bevredigend geluid geeft als je een bal op doel laat zinken.

Het bord is van polycarbonaat; het is niet zo onbreekbaar als de fabrikant beweert en we hebben ontdekt dat andere delen van de borduurring bij langdurig gebruik uit elkaar kunnen vallen.

Bij het raken van het bord met de basketbal is het helemaal niet stil. Bovendien, wanneer het product aan een deur wordt gehangen in plaats van aan een muur, raakt een bal het bord en duwt het terug naar de deur, wat ook geluid maakt alsof de deur rechtstreeks met de basketbal is geraakt. Het is dus helemaal niet in gebruik.

Voordelen

  • Glow in the Dark Basketball-systeem
  • Past precies op de slaapkamermuur
  • Schuimrug om de muren te beschermen tijdens de installatie
  • Veerkrachtige stalen velg met brede diameter (9 inch).
  • Gloed in de donkere bal (5 inch)
  • Net met 8 lussen dat een bevredigend geluid maakt bij het laten zinken van een haak
  • Andere beschikbare modellen zijn verschillende maten (niet glow-in-the-dark) en een met een schuimbal

nadelen

  • Niet sterk gemaakt, dus het kan versplinteren of uit elkaar vallen
  • De terugverende hoepel is nogal luidruchtig
  • Bij gebruik van een op een deur gemonteerde positie zorgt het raken van het bord met de bal ervoor dat het bord tegen de deur slaat

Little Tikes TotSports Easy Score basketbalring voor kinderen

De Little Tikes TotSports Easy Score Basketbalset is een roze product voor meisjes dat hen helpt motorische vaardigheden, sociale interactie bij het spelen in teams en oog-handcoördinatie te leren.De 10 beste basketbalringen voor kinderen en peuters (3)

Het verschilt niet veel van een eerder beoordeeld vergelijkbaar model van Little Tikes dat niet specifiek op meisjes was gericht.

Verstelbare hoogte van 2 voet tot 4 voet. Geschikt voor meisjes van 1 ½ jaar tot 5 jaar oud. Vereist verzwaren met zand om te voorkomen dat het product omvalt.

De extra grote rand maakt het gemakkelijker om zonder problemen eenvoudige schoten te scoren.

Geweldig product voor kleine meisjes die tekenen vertonen dat ze willen sporten en wat aanmoediging nodig hebben. Verbetert coördinatie, beweging en zelfvertrouwen naarmate ze op jonge leeftijd meer basketbal speelt.

Voordelen

  • Roze mini basketbalset voor meisjes
  • Oranje plastic basketbal van 15 cm
  • In hoogte verstelbaar van 2 tot 4 meter
  • Geschikt voor kleine kinderen van 1 ½ tot 5 jaar
  • Voeg zand toe voor meer stabiliteit

nadelen

  • Basketbal is oranje, niet roze
  • Hoepel laat iets te gemakkelijk los

Fisher-Price Grow-to-Pro Junior basketbal

De Fisher-Price Grow-to-Pro Junior Basketball is een mini-basketbalset ontworpen voor kleinere kinderen.De 10 beste basketbalringen voor kinderen en peuters (4)

De plastic rand is breed met randen die zich als vinnen in een opwaartse hoek in alle richtingen uitstrekken om verdwaalde ballen op te vangen en in het net eronder te laten werken.

De verlengde rand is ook afneembaar wanneer het kind wat ouder en meer bekwaam wordt.

De hoogte is in vier standen verstelbaar. De maximale hoogte is slechts 40 inch, wat korter is dan sommige andere mini-basketbalsets die hier worden besproken.

Een enkel jong kind zal uit dit product groeien omdat het kleiner is dan andere modellen.

Dit product werkt goed voor de echt kleine kinderen die graag naar het net lopen en de bal erin gooien.

Hun armen zijn misschien nog niet sterk genoeg om de bal te gooien, dus ze kunnen nog steeds meedoen zonder te hoeven springen of gooien. Dan kunnen de kinderen die met basketbal beginnen overstappen naar een grote hoepelset die in hoogte verstelbaar is tot 4 voet lang.

Voordelen

  • Junior mini hoepelset die is ontworpen voor de allerkleinsten
  • Vier in hoogte verstelbare posities tot 40-inch niveau
  • De verlengde plastic hoepel buigt naar boven en naar buiten om ervoor te zorgen dat er meer ballen in het net gaan voor een hoger slagingspercentage
  • Kort wit net met meerdere lussen
  • Plastic hoepel die veiliger is voor kinderen dan een metalen hoepel
  • Houdt water of zand vast in de basis om de grond beter vast te houden

nadelen

  • Buitengebruik is oké, maar de stickers op het product zullen na verloop van tijd verweren en vervagen

Fisher-Price Ik kan basketballen

De Fisher-Price I Can Play Basketball, Frustration-Free Packaging is een model dat is ontworpen voor grote basketbalringen voor peuters en voor gebruik door tieners.

Hij heeft een strak uiterlijk met een zwart achterbord, oranje markeringen, een witgrijze standaard die in hoogte verstelbaar is en een zwarte voet. De basis is vrijstaand, maar kan worden gevuld met water of zand (niets meegeleverd) om ervoor te zorgen dat hij stabieler staat.De 10 beste basketbalringen voor kinderen en peuters (5)

De standaard past zich aan van 3 voet tot 6 voet lang. Het is een beetje moeilijk om de hoogte-instelling van 3 voet te bereiken, maar de andere zijn eenvoudig genoeg in te stellen.

De hoogte is goed genoeg dat tieners dit basketbalsysteem ook kunnen gebruiken. Voor kleinere peuters zal zelfs de lagere hoogte-instelling te hoog zijn en een bron van frustratie voor hen. Dan is dit een meer geavanceerd product voor grotere, oudere peuters en kinderen die ouder zijn dan dit.

Voor oefensessies is het product compatibel met balretourschephulpstukken die een bal naar je terugsturen nadat je met succes hebt geschoten.

Een basketbal op kinderformaat en een basketbal die beter geschikt is voor een-op-een spel of in een groep wordt meegeleverd. Beide moesten herhaaldelijk worden opgeblazen en lijken niet van de beste kwaliteit te zijn. Makkelijk uitpakken en opzetten.

Voordelen

  • Mini hoepelsysteem dat ook in de hoogste stand hoog genoeg is om te gebruiken
  • Past zich aan van 3 voet tot 4, 5 en zes voet
  • Voeg je water of zand toe om de basis steviger te maken
  • Makkelijk uitpakken na ontvangst bedankt voor het gebruik van frustratievrije verpakking
  • Heeft twee basketballen: een voor kinderen en een voor een team of een-op-een spelen voor verzamelaars
  • Stijlvol zwart bord, oranje richtvierkant, oranje rand en wit net

nadelen

  • Basketbal van lage kwaliteit dat geen indruk maakt
  • De hoepel breekt niet weg
  • De bal loopt vaak leeg en moet herhaaldelijk worden opgepompt
  • Te hoog voor kleinere peuters die niet kunnen reiken

Little Tikes Adjust 'N Jam basketbalset

De Little Tikes Adjust 'N Jam Basketball Set is een geweldig spelproduct voor binnen en buiten. Het heeft een stevige basis die steeds steviger wordt bij het toevoegen van zand.

Het werkt binnenshuis en glijdt over het tapijt als het niet te zwaar wordt belast. Het is ook een tijdje goed met de buitenelementen, maar verwacht niet dat het op deze manier eeuwig meegaat.De 10 beste basketbalringen voor kinderen en peuters (6)

De hoepelhoogte past zich aan van 4 voet tot 6 voet lang. De ideale leeftijden voor deze basketbalset zijn 3 jaar tot 6 jaar.

Ouder dan dit en het is waarschijnlijk dat het kind niet het meeste uit de set kan halen omdat het te kort zal zijn om veel uitdagingen te bieden bij het keer op keer dunken.

Het product is goed gebouwd en kan bij goed onderhoud waarschijnlijk meerdere jaren worden gebruikt. Omdat de basketbalset zowel binnen als buiten kan worden opgesteld, wordt hij waardevoller omdat er meer flexibiliteit is.

Nieuwe huizen met verschillende ruimtes, kameroriëntaties en opstellingen kunnen ertoe leiden dat dit naar buiten moet (of naar binnen moet), en dat is waar de binnen/buiten-functie u geld bespaart bij het kopen van een nieuwe set.

Voordelen

  • Minibasketbalset voor gebruik door één of meerdere kleine kinderen
  • Voor peuters van 3 jaar en ouder
  • Verstelbare hoepelhoogte van 4 voet tot 6 voet
  • Gebruik binnen of buiten
  • Weerstaat buitenweer
  • Zand is goed om het te verzwaren
  • Glijdt goed over het tapijt wanneer het moet worden verplaatst

nadelen

  • Vereist zand, geen water om steviger te zijn
  • Te hoog voor de meeste peuters van 1 ½ jaar om er bij te kunnen

Fisher-Price Ik kan basketballen

De Fisher-Price I Can Play basketbalring voor kinderen is een vrijstaande basketbalset die in de hoogste stand slechts 40 inch is.

Dit betekent dat het ideaal is voor gebruik met kleine kinderen van 1 ½ jaar tot 5 jaar oud.De 10 beste basketbalringen voor kinderen en peuters (7)

Het witte bord valt op met zijn rode doelmarkeringen en het Fisher-Price-logo daarboven.

De felrode basketbalrand maakt gebruik van het SureScore-systeem met een vergrote plastic rand die naar boven en naar buiten wijst om de kleintjes een grotere kans te geven om te scoren.

De opname van de SureScore-bijlage maakt het minder waarschijnlijk dat peuters ontmoedigd raken als ze hun eerste of tweede time-out niet kunnen raken.

Voor oudere peuters is het verwijderen van het SureScore-hulpstuk eenvoudig genoeg en draagt ​​het bij aan hun moeilijkheidsgraad.

Er zijn verschillende hoogteposities tot het maximum van 40 inch. Dit zorgt voor een goede flexibiliteit als de peuter opgroeit.

De basis staat op zichzelf, maar is steviger wanneer deze wordt verzwaard met zand (water werkt ook, maar is niet zo stevig omdat het lichter is).

De hoepel is zowel binnen als buiten te gebruiken. Het zal echter minder lang meegaan als het buiten wordt gelaten. Er wordt een kleine bal meegeleverd die klein genoeg is voor kleine handjes om er goede grip op te krijgen.

Voordelen

  • Vrijstaand basketbalsysteem voor jongere en oudere peuters
  • Geschikt voor peuters van 1 ½ jaar en ouder
  • Vier hoogte-instellingen zijn goed genoeg voor peuters tot 3 jaar of zo tot een jaar oud kunnen de bal dunken op de laagste hoogte-instelling
  • SureScore-hulpstuk om de hoepelballen wijd te vangen en ze toch te laten scoren
  • Verzwaart met zand of water (zand is het beste), maar alleen nodig als de hoogte-instelling laag genoeg is zodat de peuter omhoog kan reiken

nadelen

  • 5-jarigen en ouder zullen dit te kort vinden
  • Het is mogelijk om het te kantelen, dus verzwaren met zand is een must om ongelukken te voorkomen

Step2 Shootin' Hoops junior basketbalset

De Step2 Shootin' Hoops Junior Basketball Set is een manier om van een ander merk te kopen dan de grote zoals Fisher-Price of Tikes.De 10 beste basketbalringen voor kinderen en peuters (8)

Het model heeft een lichter ogende basis die wordt geleverd met twee ronde ruimtes voor een drankje of de meegeleverde bal van 15 cm.

De achterpaal past de hoogte aan van een dieptepunt van 30 inch tot een hoogtepunt van 48 inch, omhoog/omlaag verstelbaar in bewegingen van 6 inch.

Er kan een bescheiden hoeveelheid zand of water aan de basis worden toegevoegd, maar er is niet zoveel ruimte om hetzelfde soort volume toe te voegen als bij andere producten.

Het bord is hoger en breder dan sommige andere beschikbare minibasketbalsets. Het is wit met rode markeringen om te helpen bij schietoefeningen.

De rand is felrood, gemakkelijk te zien en breed om hem gemakkelijk te kunnen raken. Het is plastic en geen metalen paal waar een kind zijn hoofd tegen kan stoten.

Er zijn enkele meldingen van een lagere bouwkwaliteit opgemerkt. Het lijkt vooral van invloed te zijn op de hoepel die niet vast blijft zitten. Het toevoegen van extra schroeven of enkele kabelbinders tot 30 inch laat de th48 inch niet vallen, wordt aanbevolen.

Voordelen

  • Minibasketbalset voor peuters van 1 ½ jaar en ouder
  • Staat 30-inch lang en reikt tot 48-inch in 6-inch hoogteverstelling
  • De rode plastic rand rond de hoepel
  • Twee bekerhouders of balhouders aan de basis
  • Wordt geleverd met een enkele zes-inch basketbal

nadelen

  • Metalen clips die de haak op het bord houden, blijven niet altijd op hun plaats
  • De hoepel kan vallen bij het nemen van een fastball
  • Gevarieerde rapporten van slechte kwaliteit
  • Niet zo sterk of stevig als Fisher-Price-modellen

Little Tikes speelgoed basketbalring

De Little Tikes Adjust and Jam Pro Toy Basketball Hoop is een groot product met een wit plastic bord. Het bord is voor veel ouders groter dan verwacht.

Het product heeft vijf hoogteverstellingen van 4 voet tot 6 voet, wat geschikt is voor oudere peuters tot 5 jaar oud (afhankelijk van hun lengte).De 10 beste basketbalringen voor kinderen en peuters (9)

Het pakket wordt geleverd met de basis, een basketbalring voor kinderen en een kleinere basketbal. De voet is aan de voorzijde vulbaar met zand en heeft aan de achterzijde een balhouder.

Het is de moeite waard om het voor gebruik te vullen om meer stabiliteit aan dit grotere product te geven.

Er zijn enkele gemelde problemen met de ontsnappingsring (die naar beneden valt terwijl hij nog steeds vastzit) die veel te vaak uitvalt.

Dit is geen fixeerbaar probleem voor ouders. Zip-ties zijn ook zip-ties om te voorkomen dat het net van de ring valt, zoals vaak het geval is.

Voordelen

  • Basketbalset met een afbreekbare rand die naar beneden valt als hij wordt gedunkt
  • Vijf hoogteverstellingen in plaats van de gebruikelijke vier bij vergelijkbare producten
  • In hoogte verstelbaar van 4 tot 6 meter
  • Kleinere basketbal geschikt voor kinderen om te gebruiken
  • Voeg zand (of water) toe aan de royale bodem
  • De groef die in de achterkant van de basis is geplaatst, past gemakkelijk in de achterkant

nadelen

  • Het net komt gemakkelijk los van de hoepel (gebruik kabelbinders om het probleem op te lossen)
  • Het enorme bord is groter dan sommige ouders verwachten; idem totale hoogte en ruimtebeslag zijn meer dan kopers verwachten
  • De velg zakt steeds zonder waarschuwing naar beneden en moet voortdurend worden gereset

Little Tikes spelen als een professionele basketbalset

De Little Tikes Play Like A Pro Basketball Set is een leuke set voor kinderen die basketbal serieuzer zijn en afstuderen van een kleinere.

Het heeft een in hoogte verstelbare hoogte van 4 tot 6 voet en een rand die ook veilig kan ontsnappen. Er is een basketbal van juniorformaat inbegrepen.De 10 beste basketbalringen voor kinderen en peuters (10)

Voeg zand toe om meer stabiliteit te creëren. Kleurrijker dan sommige andere buitensets met zwart en andere creatief gebruikte kleuren.

De hoogteverstellingen blijven niet altijd op hun plaats, wat een beetje schokkend is.

Voordelen

  • Professioneel uitziende basketbalset
  • In hoogte verstelbaar van 4 tot 6 meter
  • Beschikt over een afgescheiden velgsysteem
  • Een kleinere basketbal inbegrepen
  • De voet kan verzwaard worden met zand om omvallen te voorkomen

nadelen

  • Het hoogteverstelsysteem handhaaft soms de ingestelde hoogte niet

Overweeg factoren voordat u een basketbalring voor uw kinderen koopt

Wanneer u van plan bent een basketbalring voor uw kinderen aan te schaffen, is het altijd een goed idee om van tevoren na te gaan waar u mogelijk aan moet denken. Om u te helpen, zijn hier enkele factoren die het overwegen waard zijn:

Materialen

Bekijk de materialen voor elk product waarin je geïnteresseerd bent. Of het nu gaat om de borduurring zelf, het bord of de standaard – alle materialen zijn hier belangrijk.

Goedkopere basketbalhoepels hebben de neiging om inferieure materialen te gebruiken die kunnen verslechteren of gewoon breken door overmatig gebruik.

Naarmate uw kind sterker wordt, kan het te hardhandig zijn met een basketbalring voor peuters, dus het is handig om rekening te houden met hun leeftijd, kracht en hoe duurzaam een ​​basketbalring die voor kinderen is ontworpen, moet zijn. Kies dan dienovereenkomstig.

De ring zelf is in de meeste gevallen van staal. Het moet sterk genoeg zijn om niet te buigen of te breken onder dwang. Kinderen die de bal dunken en hun gewicht op de hoepel plaatsen, zullen het product tot het uiterste drijven.

De plint of het bord moet ook sterk genoeg zijn om elke straf te weerstaan ​​die een junior baller kan opbrengen.

Design en stijl

Basketbalringen voor kinderen zijn er in alle soorten, maten en toepassingen. Sommige liggen op de grond. Anderen worden aan de achterkant van een deur of buiten gehangen.

Het ontwerp is ook een factor in hoe oud het kind moet zijn om de hoepel ook veilig te gebruiken. Deze overweging heeft meestal direct invloed op het ontwerp, de grootte, de materialen en andere elementen waaruit het bruikbare product bestaat.

Sommige hoepels zijn in hoogte verstelbaar in plaats van een vaste hoogte, maar deze zijn duurder en wegen meer.

Ze zijn soms ook meer vatbaar voor problemen met onderdelen in vergelijking met een alles-in-één vast ontwerp dat uw jonge kind een paar jaar meegaat totdat ze aanzienlijk langer worden dan hun huidige lengte.

Veiligheidsoverwegingen

Met de veiligheidshoek is het noodzakelijk om na te denken over problemen met uw kind en hoe ze met hun speelgoed spelen of hun sportuitrusting gebruiken.

Bestaat het risico dat ze tegen een rechtopstaande basketbalring op een standaard bowlen en deze door onoplettendheid omver gooien? In welk geval, is een kleinere basketbalring die een met zand gevulde zware basis heeft om te voorkomen dat hij zo gemakkelijk omvalt, een betere productkeuze voor hen?

Denk ook aan chemicaliën of materialen die ervoor kunnen zorgen dat hun gevoelige huid geïrriteerd raakt.

Dit is waar vasthouden aan grote merken voor hoepeluitrusting beter is dan de goedkopere opties. Deze merken geven om hun eindproduct en testen de apparatuur om problemen te voorkomen.

Lengte en gewicht

Denk naast de basisveiligheid ook aan de hoogte die nodig is voor een hoepel voor uw kind en het gewicht ervan.

Een product dat duurzamer is en wordt geleverd met een basis die kan worden gevuld met zand, biedt een steviger optie dan een goedkope basketbalring met een plastic basis die te licht is en trouwens niet kan worden gevuld met zand of water. De laatste zal eerder omvallen.

Stem de hoogte van de basketbalring en het benodigde gewicht af op de leeftijd en lengte van uw kind. Dit is vaak ook de beste manier om een ​​aankoopbeslissing te benaderen.

MandbalRegels voor kinderen - Hoe Basket te spelenbal

Basketbal werd uitgevonden in 1892maar is geëvolueerd. Dit maakt het voor jonge geesten moeilijk om de essentiële punten volledig te begrijpen over wat basketbal maakt tot wat het is, de regels en hoe het spel gespeeld moet worden.

Als je niet oppast, kan dit frustratie en schaamte veroorzaken, en dan geven ze het snel op om de situatie te vermijden.

Om de bovenstaande redenen is het nodig om de basketbalregels terug te brengen tot een paar basisprincipes om jongere spelers aan het spelen te krijgen en vervolgens de regels aan te passen naarmate ze ouder en groter worden met groeiende capaciteiten als amateur-ballers.

Hier zijn een paar eenvoudige regels om kinderen te leren, zodat ze basketbal sneller kunnen leren:

Speelteam en speelgebied

Eerst komt het team. Het zijn vijf spelers aan de ene kant en vijf aan de andere kant. Tien in totaal op het veld spelend op een maximum.

Basketbalvelden zijn opgezet met een grote rechthoek op het vloeroppervlak getekend. Spelers moeten binnen de rechthoek spelen en deze meestal niet verlaten.

Dit heet de rechtbank. De baan – de rechthoek – wordt in twee helften gesplitst door een lijn in het midden van de vloer. Elke kant wordt verdedigd door spelers terwijl hun tegenstander probeert de basketbal in de overhead basket van de tegenstander te krijgen.

In Bounds en Out of Bounds

Jongere ballers moeten leren dat ze binnen de rechthoek moeten blijven die bekend staat als "het veld". Anders blijken ze buiten de baan te zijn en stopt het spel.

Wanneer een bal buiten de baan komt, wordt het spel onderbroken. Als hij klaar is, wordt de bal de baan binnen gegooid vanaf de rechthoekige buitenlijn die de baan scheidt van de rest van de sportschool of sportarena.

Een belangrijk onderscheid is dat wanneer je de bal niet hebt, je van het veld mag stappen (dus uit het rechthoekige speelveld). Er is geen straf en het spel gaat verder zonder jou.

Aanval en verdediging

Spelers zijn ofwel belast met verdediging of aanval.

Als het team balbezit heeft, nemen ze de aanvalspositie in. Ze mikken op de kant van het veld van het andere team en hun rol is nu om naar de hoepel te gaan en uiteindelijk de bal erop te schieten.

Als alternatief, bij balverlies, bevindt het hele team zich in een verdedigende houding. Op dit punt proberen ze elke speler te dekken om te voorkomen dat ze naar hun kant van het veld gaan en een kans krijgen op de ring.

Dribbelen en schieten

Dribbelen betekent de bal stuiteren en tegelijkertijd bewegen. Dit is hoe je naar beneden gaat op de baan. Begin door te leren hoe je de bal stuitert terwijl je stilstaat en ga dan verder met het bewegen en dribbelen (stuiteren) van de bal op het veld en tegelijkertijd bewegen.

Het is belangrijk om niet alleen de bal te dragen en te lopen of rennen. Dit is niet toegestaan. Als je wilt passen of schieten voor de hoepel, ga dan op je tenen staan ​​om het te doen.

Je dribbel oppakken

Als je stopt met dribbelen met de bal, kun je nog maar één stap maken met één voet. De andere voet blijft op de grond. Als beide voeten van positie veranderen wanneer ze niet bewegen, is dat "reizen" en is het illegaal. Bij het plegenop reis, krijgt het andere team onmiddellijk balbezit.

Bij het oppakken van de bal en balbezit heb je twee keuzes. Pass de bal naar een andere speler die ermee kan dribbelen of draai op één voet om eerst in een andere richting te draaien. De voet die op de grond draait, mag niet rondschuiven of van grondniveau optillen.

Overtredingen

Een overtreding is wanneer je iets fout doet.

Een veelvoorkomende fout is het aanraken van een speler van het andere team waardoor ze de bal uit hun handen verliezen. Voor deze fout kan het andere team proberen een basket te schieten vanaf de middellijn (de lijn tussen de twee zijden van het speelveld).

Conclusie

De belangrijkste keuze bij een basketbalring voor kinderen is een eenvoudige basketbalring of een vrijstaande basketbalset die zowel binnen als buiten kan worden gebruikt.

Van daaruit bepaalt de leeftijd van de peuter of het jonge kind welk product nodig is om te passen hoe hoog ze kunnen reiken of scoren.

Een stand die met zand gevuld kan worden is het beste. Sommige versies zijn robuuster en duurzamer dan andere, dus zoek naar versies die geen problemen hebben met onderdelen die niet goed werken voor de beste resultaten.

Verwant bericht

  • Top basketbalring in de grond
  • Basketbalringen voor zwembaden
De 10 beste basketbalringen voor kinderen en peuters (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Margart Wisoky

Last Updated:

Views: 5821

Rating: 4.8 / 5 (58 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Margart Wisoky

Birthday: 1993-05-13

Address: 2113 Abernathy Knoll, New Tamerafurt, CT 66893-2169

Phone: +25815234346805

Job: Central Developer

Hobby: Machining, Pottery, Rafting, Cosplaying, Jogging, Taekwondo, Scouting

Introduction: My name is Margart Wisoky, I am a gorgeous, shiny, successful, beautiful, adventurous, excited, pleasant person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.