Hoe schoon te maken Installeer MacOS High Sierra (2023)

Hoe schoon te maken Installeer MacOS High Sierra (1)

Sommige Mac-gebruikers voeren graag een schone installatie uit wanneer een nieuw besturingssysteem wordt uitgebracht. Meestal is dit gereserveerd voor meer geavanceerde gebruikers, aangezien een schone installatie betekent dat de harde schijf wordt geformatteerd en volledig wordt gewist, waarbij het bestaande Mac-besturingssysteem wordt verwijderd en alle inhoud, gegevens, bestanden en toepassingen worden gewist - alles van de Mac wordt volledig verwijderd. Hierdoor kan de nieuwe macOS High Sierra-installatie leeg zijn, een beetje alsof de computer gloednieuw is, vandaar de naam "schone installatie". Gebruikers die kiezen voor een schone installatie van macOS, maken meestal uitgebreide handmatige bestandsback-ups en kopiëren vervolgens hun belangrijke gegevens nadat de installatie is voltooid, waarna ze al hun applicaties handmatig opnieuw moeten installeren.

In deze zelfstudie wordt uitgelegd hoe u een schone installatie van macOS High Sierra (10.13+) uitvoert.

Belangrijke opmerking: voor een schone installatie moet de harde schijf van de Mac worden gewist, wat betekent dat alle gegevens, bestanden, foto's, films, apps - alles wordt van de computer gewist. Bovendien kan het uitvoeren van een schone installatie een omslachtig en tijdrovend proces zijn dat veel handmatige tussenkomst met app-installaties, handmatige gegevensback-ups en vervolgens specifieke gegevensherstel met zich meebrengt. Daarom vermijden de meeste gebruikers het schone installatieproces en kiezen ze er gewoon voor om bij te werken en installeer macOS High Sierra zoals gewoonlijk. Een schone installatie kan om specifieke redenen het beste worden gebruikt door geavanceerde Mac-gebruikers die de mogelijkheid en het geduld hebben om deze acties vakkundig uit te voeren. Het niet voldoende back-uppen van gegevens zal leiden tot permanent gegevensverlies.

Een schone installatie van MacOS High Sierra uitvoeren

We splitsen het schone installatieproces op in vijf hoofdstappen: een back-up maken van de Mac en alle belangrijke gegevens, een opstartbare installatieschijf voor High Sierra maken, de Mac wissen, het MacOS High Sierra-installatieprogramma doorlopen op de pas lege schijf, en vervolgens handmatig uw gegevens, apps en bestanden herstellen. Dit is meestal een langdurig proces dat niet lichtvaardig moet worden opgevat en zonder een behoorlijke tijdsbesteding.

1: Maak een back-up van de Mac, bestanden en alles

Onthoud dat het uitvoeren van een schone installatie alles op de Mac wist. Letterlijk alles zal worden gewist; alle gegevens, alle bestanden, alle applicaties, alle foto's, alle films, alles op de computer wordt gewist. Het is dus van cruciaal belang dat u eerst een back-up maakt van uw belangrijke gegevens. Hoe je dit doet is geheel aan jou, maar het moet gebeuren.

Voordat u een schone installatie uitvoert, is het een goed idee om twee soorten back-ups te maken: avolledige systeemback-up met Time Machine op de Macof iets dergelijks. Bovendien wilt u een handmatige back-up maken van al uw belangrijke bestanden, applicatie-installatieprogramma's, foto's, video's en persoonlijke informatie, door die gegevens naar een externe harde schijf of naar iCloud Drive of DropBox of uw handleiding te kopiëren. bestandsback-upmethode naar keuze.

Sla geen back-up van uw gegevens overalvorens verder te gaan. Door de harde schijf te formatteren en te wissen, raakt u alles op de computer kwijt. Als u een back-up overslaat, zijn de gegevens volledig onherstelbaar.

Hoe schoon te maken Installeer MacOS High Sierra (2)

Het voordeel van het uitvoeren van een handmatige back-up naast een Time Machine-back-up is dat als u besluit dat een schone installatie veel te zwaar is om te beheren, u gewoon kunt herstellen vanaf de Time Machine-back-up. Serieus, sla die back-ups niet over.

2: Maak een opstartbaar USB MacOS High Sierra-installatieprogramma

Je zal moetenmaak een opstartbaar macOS High Sierra USB-installatiestationals je dat nog niet hebt gedaan. Dit is zodat u kunt opstarten vanaf het installatieprogramma, de Mac kunt formatteren en vervolgens de schone installatie kunt uitvoeren.

Volg de instructies hier om een ​​opstartbaar installatieprogramma voor macOS High Sierra te maken. U hebt een USB-drive van 16 GB of meer nodig en het volledige macOS High Sierra-installatieprogramma uit de App Store.

Hoe schoon te maken Installeer MacOS High Sierra (3)

Nadat u het opstartbare installatieprogramma van High Sierra hebt gemaakt, kunt u doorgaan met de volgende stap: het formatteren van de harde schijf.

3: Formatteer en wis de harde schijf van de Mac

Met de MacOS High Sierra-opstartschijf aangesloten op de Mac,start de computer opnieuw op en houd de OPTION / ALT-toets ingedrukttotdat je het Startup Manager-scherm ziet. Selecteer bij de selectie van het opstartstation het macOS High Sierra-installatieprogramma.

Hoe schoon te maken Installeer MacOS High Sierra (4)

Kies in het MacOS Utilities-scherm "Schijfhulpprogramma".

Hoe schoon te maken Installeer MacOS High Sierra (5)

Selecteer in Schijfhulpprogramma uw harde schijf (meestal Macintosh HD genoemd) die u wilt wissen en klik vervolgens op de knop "Wissen" in de menubalk. Kies "Mac OS Extended (Journaled)" als het formaattype en GUID Partition Map als het schema, klik dan op "Wissen" - DIT ZAL ALLES OP DE MAC WISSEN, GA NIET DOOR ALS JE GEEN VOLLEDIGE BACK-UPS VAN JE GEGEVENS HEBT GEMAAKT

Hoe schoon te maken Installeer MacOS High Sierra (6)

Nadat de schijf is geformatteerd, verlaat u Schijfhulpprogramma en keert u terug naar het macOS Utilities-scherm.

4: Installeer macOS High Sierra

Terug op het macOS Utilities-scherm kiest u "MacOS installeren" om een ​​nieuw exemplaar van macOS High Sierra te installeren. Dit is de schone macOS-installatie op de vers gewiste harde schijf.

Hoe schoon te maken Installeer MacOS High Sierra (7)

Klik op "Doorgaan" en navigeer door het installatiescherm en selecteer "Macintosh HD" (of hoe je harde schijf ook heet) als de bestemming waarop macOS High Sierra moet worden geïnstalleerd.

Hoe schoon te maken Installeer MacOS High Sierra (8)

Als je een Mac met SSD hebt, wil je het AFPS-bestandssysteem gebruiken dat prestatievoordelen biedt, terwijl andere typen harde schijven AFPS nog niet als optie beschikbaar hebben tot een toekomstige macOS High Sierra-update.

Laat de macOS High Sierra-installatie voltooien. Als het klaar is, zal de Mac opnieuw opstarten en de standaard installatieprocedure doorlopen alsof de computer gloednieuw is. Voer uw Apple ID in, informatie over het aanmaken van een gebruikersaccount, stel iCloud in en als u klaar bent met de installatie, krijgt u een volledig nieuwe en schone installatie van macOS High Sierra.

5: gegevens en bestanden handmatig herstellen, apps opnieuw installeren

Nu het leuke gedeelte ... u kunt uw belangrijke bestanden en gegevens handmatig herstellen en apps die u wilt opnieuw installeren op de schone macOS High Sierra-installatie.

De meeste gebruikers die kiezen voor schone installaties, kopiëren bestanden rechtstreeks van een externe schijf of clouddrive, maar u kunt elke gewenste methode gebruiken. Wat betreft het opnieuw installeren van uw apps, u zult er waarschijnlijk veel van downloaden van de Mac App Store, ze opnieuw downloaden van de ontwikkelaars en misschien andere herstellen van uw handmatige bestandsback-up die u in de eerste stap hebt gemaakt. Het herstellen van bestanden en apps kan even duren.

Hoe schoon te maken Installeer MacOS High Sierra (9)

En dat is het, als je eenmaal helemaal klaar bent met je apps, bestanden en gegevens, heb je een schone installatie van macOS High Sierra!

Wat is het nut van een schone installatie? Waarom moeite doen met een schone installatie van macOS High Sierra?

Sommige gebruikers vragen zich misschien af ​​wat het nut is van een schone installatie van macOS. Het belangrijkste doel is meestal om opnieuw te beginnen, zonder enige opeenhoping van oude en verouderde gegevens, eerdere gegevens, bestanden, instellingen, voorkeuren, ongewenste apps of overblijfselen van oude updates of lang geleden verdwenen software.

Soms biedt een schone installatie de beste prestaties voor een Mac, en daarom zullen sommige gebruikers om prestatieredenen een schone installatie uitvoeren. Net zoals wanneer je een gloednieuwe Mac koopt, voelt het vrij snel aan, een schone installatie kan soms een soortgelijk gevoel geven.

Zelden is een schone installatie nodig om een ​​dramatische software-updatefout of een kolossaal ongeluk tijdens een systeemsoftware-update te verhelpen (zoals een onderbroken installatie of een beschadigde harde schijf). Dit is vrij ongebruikelijk, maar het kan in theorie gebeuren met situaties zoals een stroomstoring tijdens een systeemsoftware-update, of een gebruiker die per ongeluk kritieke systeembestanden of componenten verwijdert, of soortgelijke catastrofale fouten met betrekking tot de belangrijkste macOS-systeemsoftware.

De belangrijkste reden om geen schone installatie uit te voeren, is het mogelijke gedoe. Het is duidelijk een hoop werk om een ​​grondige handmatige back-up van al uw gegevens te maken en vervolgens een computer te formatteren, uw bestanden en gegevens handmatig te herstellen en vervolgens al uw apps opnieuw te downloaden en opnieuw te installeren. Het kan vele uren duren om dit proces te voltooien als niet bijna een hele dag om uw computer terug te brengen naar waar u hem wilt hebben als alles is gezegd en gedaan. Het schone installatieproces is dus eigenlijk alleen het beste voor toegewijde gebruikers met geavanceerde vaardigheden die het niet erg vinden om hun digitale werkstation feilloos en zonder gegevensverlies opnieuw te creëren. Het is oneindig veel gemakkelijker omgebruik het normale macOS High Sierra download- en installatieproces, en die aanpak is het beste voor de overgrote meerderheid van de gebruikers.

Heb je tips, trucs, commentaar of ervaringen met een schone installatie van macOS High Sierra? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Verwant

FAQs

How do I get the macOS High Sierra installer? ›

In general, you can go to App Store to search and download macOS High Sierra installer. However, some people report that they fail to find the macOS High Sierra download in App Store. In this case, you can try clicking the macOS High Sierra link. It will lead you to the App Store macOS High Sierra page.

How do I manually install macOS High Sierra? ›

Hold down the [option] or [alt] (⌥) key on the keyboard and power on the device. When you see the boot selection screen as shown, release the [option] key. Use either the keyboard's arrow keys or the mouse to select "Install MacOS High Sierra." Press [enter] or click your selection with the mouse.

Why can't i install macOS High Sierra? ›

Check available disk space

Before starting the installation, you should ensure that you have enough disk space to accommodate the new OS. High Sierra requires 14.3GB of free space to perform an upgrade. You can view available space on your startup drive in Apple Menu > About This Mac > Storage or in Disk Utility.

How do I install High Sierra on an old Mac? ›

Open the macOS High Sierra Patcher tool, navigate to the High Sierra Installer App, then select your pen drive and click “Start Operation”. Boot from the USB drive by holding down the option key after reboot. Install macOS normally, reboot back on the installer drive, and then open the “macOS Post Install” application.

Is macOS High Sierra free to download? ›

Like previous versions of macOS, High Sierra is a free upgrade.

How do I install an old macOS? ›

Here are the steps Apple describes:
 1. Shut down your Mac.
 2. Start up your Intel-powered Mac pressing Shift-Option/Alt-Command-R.
 3. Once you see the macOS Utilities screen choose the Reinstall macOS option.
 4. Click Continue and follow the on-screen instructions.
 5. Select your startup disk and click Install.
Feb 21, 2023

How do I force my Mac to update my High Sierra? ›

It's in System Settings (or System Preferences), which you can open from the Apple menu  in the corner of your screen: Choose Apple menu  > System Settings. Click General on the left side of the System Settings window, then click Software Update on the right.

How do I download macOS High Sierra for offline install? ›

 1. Get the Install macOS High Sierra.app. Download from the App store (recommended) ...
 2. Copy all installer files (±5 GB) from first computer to /Applications/Install macOS High Sierra/Contents/SharedSupport. ...
 3. Run Install\ macOS\ High\ Sierra.app as usual.
 4. Installer should skip downloading and immediately ask to restart.
Jan 9, 2018

Is High Sierra still supported? ›

Note. macOS Sierra (10.12) and macOS High Sierra (10.13) are no longer supported by Apple and have not received security updates since October 2019 and December 2020, respectively.

How do I find the OS installer on my Mac? ›

Unlike most files, the macOS installer isn't located in the Downloads folder after you download it. Instead, you'll find the macOS installer located in your Applications folder. The only exception is if you download OS X El Capitan or OS X Yosemite, which saves a disk image in your Downloads folder.

Where can I get a copy of High Sierra? ›

Original poster
 • Go to Mac App Store and download High Sierra (the 19mb stub) ...
 • Click Continue in the installer app once it downloads.
 • Choose your boot disk (or any disk that has space) ...
 • Allow the installer to download (this is the contents of the missing "SharedSupport" folder within the installer stub)
Feb 9, 2019

How do I update my Mac when it says no updates available? ›

Manually Download the Update
 1. Go to Apple > System Settings/Preferences in the Menu Bar.
 2. Click Software Update. You or may not see that an update is available.
 3. Under Other updates are available, click More Info.
 4. There should be a list of updates for your device. ...
 5. Select Install Now.
Feb 6, 2023

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Manual Maggio

Last Updated: 08/10/2023

Views: 6000

Rating: 4.9 / 5 (49 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Manual Maggio

Birthday: 1998-01-20

Address: 359 Kelvin Stream, Lake Eldonview, MT 33517-1242

Phone: +577037762465

Job: Product Hospitality Supervisor

Hobby: Gardening, Web surfing, Video gaming, Amateur radio, Flag Football, Reading, Table tennis

Introduction: My name is Manual Maggio, I am a thankful, tender, adventurous, delightful, fantastic, proud, graceful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.