Wat te doen als gemene meisjes opgroeien en moeder worden (2023)

Iedereen kent er minstens één: de gemene moeder. De speeltuinen voor monstertrollen, schoolgangen, voetbalwedstrijden en zelfs de online gemeenschapsgroep; en ze maakt het leven van iedereen zuur. Zij is DIE MOEDER die vindt dat het prima is om anderen openlijk uit te sluiten en de foto's vervolgens online te plaatsen om te verspreidengeruchten, en om anderen in de rug te steken.

Ze daagt mensen uit op haar Facebook-pagina, roddelt over haar buren en maakt nauwelijks verhulde opmerkingen over andere moeders die niet aan haar normen voldoen. Ze kan zelfs een andere moeder recht in haar gezicht bekritiseren en haar voor alles berispenborstvoedingaan vrijwilligerswerk.

Ongeacht haar methoden of haar boodschap, er bestaat geen twijfel over dat ze bestaat. En ze is gemeen. Hoewel depesten tactiekengebruikt kan variëren van de ene moeder tot de andere, deze volwassen gemene meisjes zijn er altijd geweest. Bovendien hebben de opkomst van sociale media, online discussies en gemeenschapsgroepen hen nieuwe afzetmogelijkheden en nieuwe wapens gegeven. Als gevolg hiervan voelt het voor de vrouwen die het doelwit zijn van deze wrede moeders als een groeiend probleem - een probleem waaraan ze niet lijken te kunnen ontsnappen.

Hoe om te gaan met volwassen gemene meisjes

Waarom pesten volwassen vrouwen?

Volwassen vrouwen die anderen pesten, doen dat om dezelfde redenen als tieners anderen pesten. Ze willen macht, vooral sociale macht. En die gebruiken ze vaakrelationele agressieals hun favoriete wapen. Deze verborgen vorm van pesten is zowel subtiel als kwetsend. En het is effectief.

Wanneer pestkoppen hun relaties gebruiken om te creërensociaal drama, ze jagen op de aard van vrouwelijke connecties.

Deze kracht zorgt ervoor dat ze zich sterk voelen en de controle hebben. Ze bepalen wie erin en wie eruit gaat. Ondertussen vragen de slachtoffers zich af wat er net is gebeurd.

Sommige gemene moeders worden gemotiveerd door jaloezie enjaloezie. Ze worden groen telkens wanneer het kind van iemand anders een onderscheiding of erkenning krijgt die hun kind niet heeft gekregen. Of ze begeren de relatie die een andere ouder heeft met een directeur, leraar of coach. Deze jaloezie leidt er vervolgens toe dat ze proberen de andere moeder naar beneden te halen. Haar doel is om weg te nemen of te verminderen wat de andere moeder heeft.

Over het algemeen heeft een gemene moeder het erg moeilijk om blij te zijn met het succes van iemand anders. En als je toevallig "vrienden" bent met een gemene moeder, moet je je meteen realiseren dat dit geengezonde vriendschap. In plaats daarvan is het waarschijnlijker dat deze vriendschap een istoxische relatiemet eennepvriend.

Hoe te reageren op een gemene moeder

Als je aan de ontvangende kant bent van de aanvallen van een gemene moeder, is het gemakkelijk om aan jezelf te gaan twijfelen. Jouwzelfvertrouwenkan lijden; en je kunt je alleen, geïsoleerd en beschaamd voelen. Deze gevolgen zijn vooral pijnlijkals je de pestkop ooit als een vriend beschouwde. Maar dat ben je aan jezelf en aan je kinderen verplichtopstaan ​​tegen het pesten. Ook al is het niet altijd gemakkelijk, het kan wel. Hier zijn enkele manieren om om te gaan met de gemene moeders die je tegenkomt.

Realiseer je dat het niet echt om jou gaat

Jij bent niet degene met het probleem. Zij is. Dus,stop met jezelf de schuld te geven dat je gepest wordt. Hoogstwaarschijnlijk komt haar pesten voort uit een plaats van onzekerheid. Er is iets geweldigs of unieks aan jou waardoor ze bang wordt en zich onzeker voelt. Misschien voelt ze zich op de een of andere manier bedreigd door jou of je kind. Misschien is ze jaloers op je succes, je huis of je huwelijk. Wie weet?

De sleutel is om haar pesten niet ter harte te nemen. Er is niets mis met jou. Verspil geen tijd met bedenken wat je moet veranderen of hoe je ervoor kunt zorgen dat ze jou leuk gaat vinden. Onthoud ook dat je waarschijnlijk niet de enige bent die ze pest. En niet iedereen gelooft haar leugens.

Blijf kalm

Maak, indien mogelijk, geen ruzie met een gemene moeder. Emotioneel, overstuur of zelfs boos worden maakt het pesten alleen maar erger, vooral als het online pesten is. Pestkoppen hebben de neiging zich sterker te voelen in cyberspace omdat ze zich achter een toetsenbord kunnen verschuilen. Door met hen om te gaan, wordt het vuur alleen maar aangewakkerd, en ze spuwen vaak nog meer haat en wrede opmerkingen uit. Sta in plaats daarvan sterk tegen haar pesten.

Onthoud dat zij de keuze kan maken om te pesten, maar jij hebt een keuze in hoe je op haar reageert. Als je kalm blijft ondanks pesten, ontneem je haar haar kracht. Omgekeerd, als je haar toestaat onder je huid te kruipen, zal ze zich daardoor krachtiger en meer in controle voelen. En ze zal zich waarschijnlijk op jou blijven richten omdat het voor haar werkt. Pesters willen een reactie krijgen. Zorg ervoor dat je weigert haar er een te geven.

Roep haar uit

Ontmoet de gemene moeder privé en laat haar weten dat je haar beledigingen niet zult accepteren. Vertel haar dat je haar doorhebt. Je weet precies wat ze doet en je staat er niet achter.Wees assertief, maar wees ook respectvol. Je moet wat grenzen met haar stellen, maar je moet daarbij beleefd zijn.

En als ze dreigt andere moeders tegen je op te zetten, maak je daar dan geen zorgen over. Als deze andere vrouwen bereid zijn om de kant van haar gemene gedrag te kiezen, wil je ze dan echt in je leven?

Het belangrijkste is dat je bentjezelf verdedigentegen haar aanvallen.

Wees erop voorbereid dat ze negatief reageert. Het kan zijn dat ze gewoon met haar ogen naar je rolt en de verantwoordelijkheid voor het pesten afwijst. Het zou haar op zijn minst kunnen doen twijfelen of het de moeite waard is om je aan te vallen. Het laat haar ook zien dat je haar achterklap, gemene opmerkingen en uitschelden niet graag accepteert. Ongeacht haar reactie, blijf bij je standpunten en bel haar omdat ze gemeen is. Pesters rekenen erop dat slachtoffers zwijgen. Stel haar teleur door erover te praten.

Hoe pestkoppen verantwoordelijkheid te laten nemen

Kies je gevechten

Soms is het gewoon makkelijker om de kleinzieligheid van een gemene moeder te negeren. Als je met haar probeert om te gaan over elk gemeen ding dat ze doet, raak je uitgeput. Bovendien zou je meer tijd kunnen besteden aan het proberen haar uit te dagen voor haar gemene acties dan aan dingen die er echt toe doen.

Zorg er daarom voor dat een situatie de moeite waard is voordat je ingrijpt. Wanneer moeders die pesten aan hun lot worden overgelaten, vernietigen ze zichzelf vaak. Uiteindelijk zullen mensen het samenzweren en manipuleren van een gemene moeder doorzien; en ze zal na verloop van tijd minder impact hebben. Dus wees geduldig. Het einde van haar heerschappij is misschien dichterbij dan je denkt.

Geef het op om verandering te zien

Pestkoppen pesten anderen omdat het voor hen werkt. Bijgevolg is het erg moeilijk omeen pestkop laten veranderen, vooral als ze volwassen zijn. In plaats van te proberen een gemene moeder de dwaling van haar wegen in te laten zien, concentreer je je op dingen die je in jezelf zou willen veranderen. Moet je bijvoorbeeld assertiviteit ontwikkelen ofpoets je sociale vaardigheden op? Als dat zo is, concentreer je dan daarop.

Onthoud dat een pestkop wil veranderen als hij in staat is te erkennen dat wat hij deed verkeerd en kwetsend is. Helaas vinden de meeste pestkoppen het recht om anderen te behandelen zoals ze doen. Bovendien ontbreekt het hen vaak aan empathie en emotionele intelligentie. Ze zijn niet in staat om de impact van hun woorden en daden op anderen te zien. Het is veel beter voor je om je te concentreren op dingen waar je controle over hebt dan om te proberen haar te laten veranderen.

Beheers uw opvoedingsstijl

Er zijn veel meningen over wat een goede moeder is. Maar uiteindelijk maakt het niet uit wat anderen vinden dat je zou moeten doen. Concentreer u in plaats daarvan op wat voor u, uw kinderen en uw gezin werkt. Doe je eigen onderzoek naar ouderschap en moederschap en doe wat voor jou zinvol is.

Maak je in de tussentijd niet druk over wat anderen vinden dat je zou moeten doen. En stel zeker geen onrealistische verwachtingen voor jezelf. Onthoud dat geen enkele moeder perfect is. Zelfs de gemene moeder in de straat is niet perfect ondanks het feit dat ze doet alsof.

Hoe de geneugten van het moederschap te omarmen

Maak nieuwe moedervrienden

Houd er rekening mee dat georganiseerde groepen en activiteiten, zoals peuterspeelzalen en PTO's, gedwongen vriendschappen creëren. Met andere woorden, de vrouwen in deze groepen zijn samen vanwege de groep en niet noodzakelijkerwijs omdat ze op zoek zijn naar vrienden. Bovendien kunnen ze ook een broedplaats voor zijnkliekjesen gemene moeders. Hoewel er momenten zijn dat je een vriend of twee in een groep als deze zult vinden, is de kans net zo groot dat je onderweg een paar bijenkoninginnen tegenkomt.

Zoek in plaats daarvan naar andere manieren om gezonde vriendschappen met andere moeders te ontwikkelen. Soms begint dit ermee dat je contact zoekt en plannen maakt met andere vrouwen die je net hebt ontmoet. En hoe moeilijk het ook is, houd er rekening mee dat iemand de eerste stap moet zetten.

Een woord van heel goed

Onthoud dat gezonde vriendschappen niet vereisen dat vrouwen doorslagpersoonlijkheden hebben. Zoek in plaats daarvan naar gezonde karaktereigenschappen zoals vriendelijkheid en mededogen. Jezelf omringen met dit soort mensen zal de impact van de gemene moeders verminderen.

FAQs

Hoe om te gaan met meidenvenijn? ›

Hoe ga je als moeder om met meidenvenijn?
 1. Schakel de school in: Aan pestgedrag kun je niet altijd direct iets veranderen. ...
 2. Werk samen aan het zelfvertrouwen van je dochter: ...
 3. Stimuleer haar om vriendinnen te zoeken buiten het populaire groepje: ...
 4. Bied haar ruimte om haar verhaal te doen:

Hoe maak je het goed met je dochter? ›

TIPS... Voor beter contact met je dochter
 • Realiseer je: ik ben ik en jij bent jij. Sommige moeders en dochters hebben de neiging zich te veel met elkaar te bemoeien. ...
 • Blijf bij jezelf. ...
 • Geef ik-boodschappen. ...
 • Laat de ander uitpraten. ...
 • Verwijten horen erbij. ...
 • Beter omgaan met schuldgevoelens. ...
 • Weet allebei wat je wilt.
Apr 17, 2014

Kan een moeder jaloers zijn op haar dochter? ›

Als een moeder jaloers is op haar dochter

Ze ontkennen het liever omdat het te pijnlijk is. Maar anderzijds is het ook heel gewoon, moeders die minder kansen hadden en zeggen: 'Als ik in jouw tijd geleefd had dan wist ik het wel'. Jaloezie van een moeder op haar dochter is niet altijd bewust, evenmin als agressie.

Hoe verbreek je het contact met je ouders? ›

En hoe moeilijk ook: probeer toch eerst met je vader of moeder te praten over wat je dwarszit. Deze tips kunnen helpen: Blijf rustig, word niet boos. Praat over wat je voelt, niet over wat jij vindt dat je ouders fout doen.

Wat moet je doen als je kind wordt buitengesloten? ›

Wanneer je het idee hebt dat je kind wordt buitengesloten dan kun je een aantal dingen doen om dit probleem aan te pakken.
 1. Praat met je kind. Het is belangrijk om eerst goed met je kind te praten. ...
 2. Andere sociale situaties. ...
 3. Praat met de leerkracht. ...
 4. Werk aan het zelfvertrouwen. ...
 5. Zet je kind op een verdedigingssport.
Aug 9, 2022

Wat betekent meidenvenijn? ›

Wat is MEIDENVENIJN?! Meidenvenijn is: “Het subtiel kwetsen door meisjes, van andere meisjes” - Anke Visser.

Hoe herken je een slechte moeder? ›

Slechte moeders zijn moeders die niet voor hun kinderen zorgen. Die kinderen geen liefde geven, gezond en goed te eten, een bed om in te slapen, kleren om aan te trekken. Moeders die er niet voor zorgen dat kinderen de dingen krijgen die ze nodig hebben om prettig en gelukkig op te kunnen groeien.

Wat is de beste leeftijd om uit huis te gaan? ›

Uit cijfers van het CBS blijkt (opnieuw) dat jongeren steeds later het huis uit gaan. In 2012 waren jongeren nog gemiddeld 22,8 jaar toen ze zelfstandig gingen wonen. In 2017 was dat 23,5 jaar. Een stuk later dan volgens opvoedkundige Marina van der Wal ideaal is, namelijk 18 jaar.

Wat kunnen moeder en dochter samen doen? ›

 • Maak een interactieve wandeling samen. ...
 • Leer elkaar (veel) beter kennen. ...
 • Ga samen een nachtje weg. ...
 • Plan een gezellige picknick. ...
 • Doe een high wine samen. ...
 • Geef een (online) kookworkshop cadeau. ...
 • Ga samen (boozy) brunchen. ...
 • Bezoek een Alpaca boerderij.
May 10, 2023

Hoe herken je een narcistische dochter? ›

Kenmerken van narcisme bij kinderen

De belangrijkste kenmerken van narcisme zijn een gebrek aan inlevingsvermogen, grootheidswaanzin en behoefte aan bewondering van anderen. Een kind met narcistisch gedrag zal in contact met anderen proberen indruk te maken en bewondering en respect van de ander af te dwingen.

Wat zijn de symptomen van een narcistische moeder? ›

Enkele mogelijke eigenschappen van een narcistische ouders zijn:
 • Geven het kind niet de ruimte om te zijn wie het is.
 • Voelen zich superieur en laat dit ook blijken.
 • Respecteren privacy van het kind niet.
 • Tonen weinig tot geen interesse in het leven en de bezigheden van het kind.
Sep 29, 2020

Wat is een goede moeder dochter relatie? ›

In een gezonde moeder-dochterrelatie is er sprake van een liefdevolle verbintenis. Er is emotionele betrokkenheid en beide partijen gedijen goed in de relatie. Er wordt op een liefdevolle manier, met respect met elkaar omgegaan.

Waarom negeert mijn dochter mij? ›

Er zijn twee belangrijke oorzaken waarom een ouder hun kind negeren: narcisme of emotionele onvolwassenheid. De narcistische ouder zal altijd de controle willen hebben. Ze houden er niet van het als het kind probeert grenzen aan te geven, nee zegt, een eigen mening heeft of dingen op eigen manier wenst te doen.

Waarom wil mijn dochter geen contact meer? ›

Er kan van alles zijn. Het kan zijn dat je kind inderdaad zelf ervaart dat hij/zij liever bij de andere ouder zou willen wonen. Het kan ook zijn dat je kind zich 'gedwongen' en genoodzaakt voelt deze keuze te maken. Bijvoorbeeld omdat er op je kind ingepraat is en je kind de negatieve verhalen over jou is gaan geloven.

Kun je afstand doen van je ouders? ›

Nee, u kunt niet zelf afstand doen van het gezag over uw kind. Het is wel mogelijk om het ouderlijk gezag aan te passen naar eenhoofdig gezag van de andere ouder. De andere ouder heeft dan alleen het gezag. U kunt dit samen met de andere ouder vragen bij de rechter.

Wat doet een dominante moeder? ›

Een overheersende moeder kan proberen het leven van haar kind tot in detail te beheren, bepalen wat ze moeten doen, wat ze moeten dragen en met wie ze tijd moeten doorbrengen. Dit type moeder kan ook kritisch en veroordelend zijn, voortdurend fouten vinden in de keuzes en prestaties van haar kinderen.

Hoe word je een betere moeder? ›

Zo word je een gelukkige en blije moeder
 1. Vraag om hulp. Lastig voor veel moeders, maar dóe het gewoon. ...
 2. Verlaat het huis ONMIDDELLIJK. Oeps… ...
 3. Plan leuke dingen. En dat hoeft echt niet altijd veel geld te kosten. ...
 4. Doe leuke dingen met vriendinnen. ...
 5. Slaap voldoende. ...
 6. Ga sporten. ...
 7. Ga alleen op pad. ...
 8. Cijfer jezelf niet weg.
Apr 19, 2016

Hoe weet je of je kind van je houdt? ›

Veiligheid: je kind kan zich volledig overgeven en ontspannen bij jou. Openheid: je kind durft zich te uiten bij jou, weet dat hij met alles bij je terecht kan en dat je eerlijk tegen hem bent. Waardering: je kind weet dat je van hem houdt met al zijn mooie en moeilijke kanten. Hij mag zijn zoals hij is.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Wyatt Volkman LLD

Last Updated: 24/08/2023

Views: 6434

Rating: 4.6 / 5 (66 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Wyatt Volkman LLD

Birthday: 1992-02-16

Address: Suite 851 78549 Lubowitz Well, Wardside, TX 98080-8615

Phone: +67618977178100

Job: Manufacturing Director

Hobby: Running, Mountaineering, Inline skating, Writing, Baton twirling, Computer programming, Stone skipping

Introduction: My name is Wyatt Volkman LLD, I am a handsome, rich, comfortable, lively, zealous, graceful, gifted person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.